Bulgogi
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 15 min
| 2014.08.23 – Veronica Magazine nr 33
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 gr entrecote, in dunne plakjes gesneden
- 150 ml sojasaus
- 2 el (sushi) azijn (of vers citroensap)
- 50 gr suiker
- 1 Fuji appel, geschild en geraspt
- 1/2 ui, fijn gehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 rode peper, fijn gehakt
- 2 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
- 250 gr witte rijst
- een krop sla, de balderen heel en gewassen
Bereiding
- Doe de plakjes entrecote in een schaal (als je het vlees kort invriest, kun je het makkelijker fijnsnijden)
- Doe de overige ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar.
- Giet het mengsel over het vlees en roer goed door.
- Het fruit en de azijn (of citroensap) zorgen ervoor dat het vlees super mals wordt.
- Dek af en laat minimaal een nacht in de koelkast marineren.
- Kook of stoom de witte rijst
- Verwarm de grillpan en bak het vlees op middelhoge temperatuur enkele minuten, totdat het van buiten gebruind en van binnen roze is.
- Zet alles op tafel. Pak ieder telkens een blad sla, doe er een lepel warme rijst op en een lepel gegrild vlees.
- Vouw het pakketje dicht en smullen maar.