Gemarineerde kippenblokjes met aardbeienvinaigrette
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers
 | ± 1 uur
 | 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 400 gr kippenblokjes natuur
 - 200 gr kerstomaten tricolore
 - 100 gr sla multicolor
 - 1 rijpe mango
 - 2 aardbeien
 - 1 citroen
 - 4 takjes verse oregano
 - 2 takjes verse tijm
 - 1 teentje knoflook
 - 1 el honing
 - 4 el olijfolie
 - 1 el frambozen azijn
 - 1 mespuntje cayennepeper
 - Peper en zout
 
Bereiding
Voorbereiding (10 min + 30 min marineren)
- rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak ze fijn en pers de citroen uit
 - meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper.
 - Laat 30 min marineren in de koelkast.
 - schil intussen de mango en snij in kleine blokjes
 - snij de kerstomaten in 2
 - scheur de sla in kleinere stukken.
 
Bereiding (15 min)
- Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 el olijfollie, de honing en de frambozen azijn. Kruid met peper en zout
 - Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.
 - Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 á 4 min. goudbruin.
 - Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
 - Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.
 - Tip: mix de aardbeienmengeling voor een gladde vinaigrette
 
Drankadvies
| Wijn: | Bianco di Sicilia. IGT inycon Fiano-Chardonnay Siciilia Italië | 
| Bier: | Hopus. Sterk blond bier | 
Voedingswaarde
| Energie: 294 Kcal | Eiwitten: 22,3 gr | Vetten: 16,3 gr | Koolhydraten: 15,4 gr |