Koffie Sabayonne
Omschrijving
| Dranken/ alcohol vrij/ per glas
| paar minuten
| 2013.12.18 – Colruyt feestgids folder, kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 4 el suiker
- 6 el hete espresso
- 2 el koffielikeur
Bereiding
- Verwarm een ruime hoeveelheid water in een grote pan tot net onder het kookpunt
- doe intussen de eidooiers, de suiker, de koffielikeur en de espresso in een grote steelpan.
- Zet de steelpan in de pan met water en klop het mengsel krachtig op tot het dik en luchtig is.
- haal de steelpan uit het water en blijf kloppen zodat het mengsel niet gaat kleven.
- Serveer de sabayn in schaaltjes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.
- Serveer de sabayon in schaaltjes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarde
Energie: 144 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 5,9 gr | Koolhydraten: 16,5 gr |