Luikse koffie met Jenever
Omschrijving
| Dranken/ alcohol houdend/ per glas
| 1 uur en 15 min
| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van ons
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 dl room (min 30 % VG)
- 4 bollejtes mokka ijs
- 15 gr bloemsuiker
- 2 klp vanillesuiker
- 1 dl jenever
- 2,5 dl espresso of heel sterke koffie
Bereiding
- giet de jenever bij de koffie en laat afkoelen. Zet daarna 1 u in de koelkast
- zet ondertussen een glazen kom 30 min. in de diepvries
- giet de room in de gekoelde kom en klop hem stivig op samen met de vanille- en bloemsuiker
- Giet de koude koffie in glazen en doe er het mokka-ijs bij
- werk af met de opgeklopte room
Voedingswaarde
Energie: 348 Kcal | Eiwitten: 2,6 gr | Vetten: 21,4 gr | Koolhydraten: 23,8 gr |