Chocolademousse uit moeders keuken
Omschrijving
| dessert | 4 a 6 pers
| ± 15 min + de tijd om op te stijven in de koelkast
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 125 gr chocolade (liefst fondant, bv parels)
- 4 eidooiers + hiervan het wit in sneeuw
- 250 ml room
- 60 gr suiker
Bereiding
- Laat de chocolade langzaam smelten au bain marie, op een laag vuurtje. Chocolade moet traag smelten anders gaat hij aanbakken en/of klonteren.
- De eieren scheiden:
- eigelen met de suiker ongeveer ruim 2 min kloppen totdat je een luchtig en bijna wit beslag krijgt
- eiwitten stijf kloppen
- room half-stijf opkloppen (niet helemaal stijf anders krijg je klontjes)
- Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eigeel-suiker beslag.
- Spatel vervolgens beetje bij beetje maar wel voorzichtig en luchtig het stijfgeklopte eiwit er onder
- Spatel tenslotte de room onder het chocolademengsel
- Verdeel het in mooie schaaltjes of glazen
- Versier met chocosnippers van bv witte chocolade of een toefje slagroom
- Laat de mousse min 2 uur stijf worden in de koelkast