Cranberry-ijs met sinaasappelsabayon
heerlijke verleiding, zalig zoet in de winter met een bijzondere toppingOmschrijving
| dessert/ 4 pers
| ± 30 min
| 2012.12 – foldertjes van Mora
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 ltr roomijs
- 1 potje cranberrycompote
- 1 sinaasappel
- 3 eidooiers
- 3 el suiker
- 150 ml prosecco
- blaadjes munt of citroenmelisse als garnering
Bereiding
- haal het ijs uit de diepvries
- verwarm de cranberrycompote zonder te koken
- schep deze door het ijs tot rode strepen ontstaan
- zet het ijs terug in de diepvries
- boen de sinaasappel schoon
- rasp 1 el van de schil.
- schil de sinaasappel dik en snij d de vrucht in plakjes.
- klop de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig.
- klop de sinaasappelrasp erdoor.
- zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt (=au bain-marie)
- giet de prosecco er in en dun straaltje bij en klop goed tot het mengsel lichtgebonden en schuimig is zonder te koeken
- verdeel bollen ijs over coupes of schaaltjes
- giet er een beetje lawuwarme saus over en garneer met een plak sinaasppel en een blaadje munt.
Drankadvies
Wijn: | een droge zoet witte wijn, zoals Prosecco van Canevari |
Bier: | — |