De Nutella-Kersttaart
Een mogelijkheid om met R. van Veen aan de slag te gaan, helaas deze keer niet voorbij. Het mag de pret niet drukken, zelf thuis maken kon ook.Ingrediënten
| Voor de taart | Luchtige botercreme | cakelagen bestrooien |
|---|---|---|
|
|
|
| Decoratie zijkant | Decoratie bovenkant | Keukengereedschap |
|
|
|
Bereiding
De taart (biscuit of Moscovisch beslag)
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Klop de eieren en de suiker in de mixer tot een luchtig geheel
- Zeef de bloem erboven en spatel deze door het beslag
- Meng de boter erdoor
- Verdeel het beslag over twee vellen bakpapier ter grootte van de bakplaat
- Verdeel het beslag dun over het gehele oppervlak van de bakplaat
- Bak de cakeplakken één voor één op de bakplaat gedurende ± 5 minuten
- Laat hierna de cake afkoelen op de bakplaat
- Verwijder het bakpapier en snijd 3 of 4 mooie hartjes uit de cake
De luchtige botercrème
- Verwarm in een kom de eiwitten met de suiker al roerend au bain-marie tot 60 graden zodat de suiker oplost.
- Klop de eiwitten in de staande mixer met de garde verder tot ze koud en zeer luchtig zijn.
- Voeg de boter in porties toe en blijf kloppen tot je een egale mooie crème hebt
- De room zal iets minder luchtig worden door de boter, maar dat is normaal
- Blijf kloppen tot de boter mooi in de crème is opgenomen
Opbouw van de taart
- Leg de eerste taartplak op een bord en bestrijk de taart met een dun laagje Nutella
- Strooi hier vervolgens een beetje hazelnoot-crunch overheen en top af met de botercrème
- Leg hierop weer een plakje cake en ga zo door tot je een mooi gestapelde cake hebt van 2 of 3 lagen – naar keuze.
- Laat de cake eventueel nog even opstijven in de koelkast voordat je verder gaat.
Afwerking, decoratie
- Doe Nutella op een spatel en druk rondom op de rand van de taart.
- Druk de gehakte stukjes hazelnoot tegen de rand van de taart met een lepel of je handen.
- Door de Nutella langs de rand blijven ze mooi plakken.
- Versier de bovenkant van de taart met lijntjes Nutella, waardoor de decoratie aan de taart blijft plakken.
- Maak een beetje glazuur door het eiwit te mengen met poedersuiker en spuit hiermee decoratieve lijnen op de bovenkant.
- Beleg de taart met vers fruit en noten in verticale lijnen.
- Gebruik poedersuiker waar je maar wilt om dat winterse gevoel te creëren
Vorm, hart-mal
Deze kun je hier downloaden. Neem deze over op een stukje karton en gebruik hem als mal op de biscuit vóór je gaat decoreren. Succes
