Yoghurt met fruit en chiazaad
een heerlijk ontbijtjeIngrediënten
- 800 ml magere yoghurt
- 30 gr chiazaad (zak 180 gr)
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 rijpe avocado’s
- 1 banaan
- 2 rijpe kaki’s
- staafmixer
- 4 hoge glazen of schaaltjes
Bereiding
- Meng de helft van de yoghurt met het chiazaad en zet apart.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
- Schil de avocado’s en verwijder de pit, snijd de ene helft in grove stukken en de andere in kleine blokjes.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Snijd de kaki’s in kleine blokjes.
- Pureer met de staafmixer de rest van de yoghurt met de banaan, de grofgesneden avocado en de helft van het citroensap.
- Meng de rest van het citroensap met de kleine avocadoblokjes en kaki en schep ⅓ deel ervan in de glazen of schaaltjes.
- Schep hierop de chiazaadyoghurt.
- Verdeel er weer ⅓ avocodo-kakimengsel over en vervolgens de banaan-avocadoyoghurt.
- Garneer met de rest van het avocodo-kakimengsel en het citroenrasp en serveer.
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |