Zelf Harissa maken
Niets lekkerder dan een eigen potje Harissa, voor veelzijdig gebruikt: in pasta's, sausen, hummus...Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 10 stuks rode pepers vers
- 6 tenen knoflook gehakt
- ½ el zout
- ½ citroen sap
- 5 el olijfolie
- 70 gr tomatenpuree
- 1 tl suiker
- 1 tl anijszaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- extra nodig: staafmixer
Bereiding
- Hou je van extra pittig? Laat dan alle zaadjes in de peper zitten – wil je het wat milder verwijder de zaadjes en zaadlijsten dan uit de peper. Of doe het half om half.
- Snijd de rode pepers grof en doe ze in het bakje van de staafmixer
- Voeg knoflook, zout, citroensap, olijfolie, tomatenpuree, suiker en alle specerijen toe.
- Draai het geheel tot een pasta en bewaar in een schoon jampotje
- Giet er een beetje olie op zodat het onder staat.
- Zo blijft het minimaal twee weken goed in de koelkast.
Voedingswaarde
Energie: 139 Kcal | Vetten: 6 gr waarvan verz. vetzuren: 1 gr |
Koolhydraten: 23 gr waarvan suikers: 12 gr |
Eiwitten: 4 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 752 mg |
Vitamine A: 1409 IU Vitamine C: 6 0 mg |
Calcium: 50 mg | Ijzer: 3 mg |