Granaatappel-pistache hummus
een variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| gevonden op internet.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 kopjes hummus
- 2 el Griekse yoghurt
- ¼ kop granaatappelpitten
- 2 el gepelde pistachenoten
- 2 el extra vergine olijfolie
- ¼ tl sumak
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- Als je in de winkel gekochte hummus gebruikt, meng dan de yoghurt met de hummus en roer goed tot het glad en romig is.
- Als je gebruik maakt van de basis hummus, kan je hier ook prima mee verder.
- Schep de hummus in een ondiepe serveerschaal en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
- Strooi de granaatappelpitjes erover.
- Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over de hummus.
- Besprenkel met de extra vierge olijfolie en strooi de sumak en de gehakte peterselie erover.