Venkelquiche
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
| ± 20 min bereiden, 15 min wachten, 55 min oven
| 2015.04.17 – Allerhande
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënte
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
- 2 g boter
- 2 venkelknollen
- 200 g brie
- 400 g artisjokharten
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 2 el gedroogde dragon
- 75 g gezouten cashewnoten
extra nodig
- quichevorm (Ø 24 cm)
- keukenmachine
Bereiding
- Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
- Vet de quichevorm in. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.
- Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.
- Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof.
- Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel ¾ van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm.
- Houd de rest van de venkelplakjes apart.
- Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout.
- Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.
- Bak de quiche in ± 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
- Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
- Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter.
- Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
Voedingswaarde
Energie: 720 Kcal | Vetten: 51 gr waarvan verz. vetzuren: 26 gr |
Koolhydraten: 39 gr |
Eiwitten: 23 gr | Vezels: 7 gr | Natrium: 810 mg |