Een klassieke appelkruimeltaart
Omschrijving
| gebak/ 12 pers
| ± 2 uur
| gevonden op internet en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
deeg
- 450 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 160 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- (alles samen is ± 750 gr aan deeg)
vulling
- 800 gram appels
- 1 eetlepel citroensap
- 30 gram suiker
- 1 theelepel kaneel (of naar smaak)
- beetje paneermeel
Bereiding
Voor het deeg
- Bekleed de bodem van een 26 cm springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de appels schoon en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel de appelstukjes met het citroensap.
- Schud de appelstukjes om met de 30 gram suiker en het kaneel.
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een keukenmachine tot kruimels.
- Neem ⅔ van de kruimels (= ± 500 gr) en kneed dit even goed door elkaar. Rol eventueel voorzichtig uit met de deegrol tot ± 1 cm dik.
- Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm.
- Schud een beetje paneermeel op de bodem van de vorm.
Voor de vulling
- Verdeel hier de appelstukjes over.
- Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelstukjes heen.
- Bak de appelkruimeltaart in ± 55 minuten gaar.
Tips;
- paneermeel vangt het vocht uit je appels op tijdens het bakken waardoor de bodem beter gebakken wordt
- je kan indien je dat wenst nog rozijntjes of… door de appels doen
- na het bakken laat je het beste de taart in de springvorm even afkoelen vóór je de ring eraf haalt
- Strooi na volledig afkoelen wat poedersuiker erover heen
- rest nu alleen nog genieten