Lemon Curd zelf maken
is helemaal niet zo moeilijk en vooral super lekkerOmschrijving
| bakkerij/ gebak/ vullingen & toppings
| ± neem vooral de tijd !
| gevonden bij Laura’s bakkery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- rasp van 2 flinke citroenen
- sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren (geklutst)
TIP: je kan deze evenuteel nog mengen met SMBC om hem nog smeuïger te maken
Bereiding
- Rasp de citroenen en pers ze uit.
- Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
- Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom.
- Dit recept maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water.
- Zet het vuur niet te hoog.
- Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
- Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
- Nu is het een kwestie van geduld.
- Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
- Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt.
- Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed.
- Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen.
- Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke juiste dikte.
TIP 1: Wanneer je na het goed afkoelen nog de SMBC toevoegd wordt hij juist iets minder dik maar nog goed te gebruiken
TIP 2: Wanneer de lemon curd helemaal is afgekoeld doe je het in een pot die je in de koelkast bewaart, daar blijft het zo’n twee weken goed. Als je de potten van tevoren hebt uitgekookt kun je de curd tot wel een jaar bewaren op een koele, donkere plek buiten de koelkast.