Witlofsalade met fruit en walnoten
Omschrijving
 | Brunch/ lunch/ vegetarisch/ glutenvrij/ 4 pers
 | ± 10 a 15 min
 | 2022.05.01 – infokaartje AH
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 stronken witlof
 - 1 blik kikkererwten (400 gr)
 - 1 elstar appel
 - 2 stengels bleekselder
 - 250 gr pitloze blauwe druiven
 - 10 gr selderij
 - 75 gr walnoten
 - 150 gr Skyr yoghurt naturel
 - 1 el natuurazijn wit
 - 1,5 el olijfolie
 
Bereiding
- Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern
 - Snijd het witlof in dunne reepjes.
 - Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
 - Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.
 - Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.
 - Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.
 - Meng de yoghurt met de azijn, olie en peper.
 - Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom.
 - Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper.
 - Bestrooi met de walnoten.
 
Voedingswaarde
| Energie: 375 Kcal | Vetten: 20 gr waarvan verz. vetzuren: 2 gr  | 
Koolhydraten: 30 gr waarvan suikers: 19 gr  | 
| Eiwitten: 14 gr | Vezels: 9 gr | Natrium: 0,1 g |