Gezonde Carrot cake

een heerlijk tussendoortje met gezonde suikers en goed voor mensen met lactose intolerantie en glutenallergie

Omschrijving

| bakkerij/gebak/ 1 cake, 10 porties/ Glutenvrij & lactosevrij

| voorbereiding 10 min/ bakken 40 a 45 min

| gezien op facebook bij “Food by Sann”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Cake

  • 170 gr Havermeel
  • 55 gr Amandelmeel
  • 150 gr (Lactosevrije) kwark
  • 4 Eieren
  • 1 thl Vanille aroma
  • Rasp van 1 sinaasappel en 1 el sap
  • 150 gr Wortel
  • 2,5 thl Kaneel
  • 40 gr Rozijnen
  • 35 gr Walnoten
  • 3 el Maple Syrup
  • 10 gr Bakpoeder
  • 1 thl Baking soda

Creame chees frosting

  • 200 gr (lactosevrije/ plantaardige) cream cheese (bvb Arla of bij AH zijn meerdere keuzes mogelijk)
  • 2 el Agave siroop
  • 2 el Sinaasappelrasp

Bereiding

  1. Meng de eieren, kwark, vanille aroma en Maple Syrup.
  2. Schep hier vervolgens het meel, bakpoeder, kaneel en baking soda doorheen.
  3. Daarna schep je de rozijnen, wortel, sinaasappelsap en rasp en eventueel walnoten er doorheen.
  4. Spray een kleine springvorm van 18-20 cm in met bakspray en bak voor 40-45 minuten goudbruin op 175 °C
  5. Meng de ingrediënten voor de cream cheese topping en verdeel deze eroverheen als de cake is afgekoeld.
  6. Top af met wat walnoten en wat sinaasappelzeste.
Voedingswaarde
Energie: 129 Kcal Vetten: 5,8 gr
waarvan verz. vetzuren: 0,7 gr
Koolhydraten: 11,2 gr
waarvan suikers: 0,8 gr
Eiwitten: 4,5 gr Vezels: – gr Natrium: 0 mg

 

Categorieën