Gezonde Carrot cake
een heerlijk tussendoortje met gezonde suikers en goed voor mensen met lactose intolerantie en glutenallergieOmschrijving
| bakkerij/gebak/ 1 cake, 10 porties/ Glutenvrij & lactosevrij
| voorbereiding 10 min/ bakken 40 a 45 min
| gezien op facebook bij “Food by Sann”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Cake
- 170 gr Havermeel
- 55 gr Amandelmeel
- 150 gr (Lactosevrije) kwark
- 4 Eieren
- 1 thl Vanille aroma
- Rasp van 1 sinaasappel en 1 el sap
- 150 gr Wortel
- 2,5 thl Kaneel
- 40 gr Rozijnen
- 35 gr Walnoten
- 3 el Maple Syrup
- 10 gr Bakpoeder
- 1 thl Baking soda
Creame chees frosting
- 200 gr (lactosevrije/ plantaardige) cream cheese (bvb Arla of bij AH zijn meerdere keuzes mogelijk)
- 2 el Agave siroop
- 2 el Sinaasappelrasp
Bereiding
- Meng de eieren, kwark, vanille aroma en Maple Syrup.
- Schep hier vervolgens het meel, bakpoeder, kaneel en baking soda doorheen.
- Daarna schep je de rozijnen, wortel, sinaasappelsap en rasp en eventueel walnoten er doorheen.
- Spray een kleine springvorm van 18-20 cm in met bakspray en bak voor 40-45 minuten goudbruin op 175 °C
- Meng de ingrediënten voor de cream cheese topping en verdeel deze eroverheen als de cake is afgekoeld.
- Top af met wat walnoten en wat sinaasappelzeste.
Voedingswaarde
Energie: 129 Kcal | Vetten: 5,8 gr waarvan verz. vetzuren: 0,7 gr |
Koolhydraten: 11,2 gr waarvan suikers: 0,8 gr |
Eiwitten: 4,5 gr | Vezels: – gr | Natrium: 0 mg |