Oosterse Yoghurtdip

Omschrijving

| sausen/ dippers/ 4-6 pers

| ± 1paar min

| Gezien in een kookboek voor vegetarsche gerechten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr roomyoghurt
  • 100 gr magere kwark
  • 100 gr schapenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el versgeperste citroensap
  • 3 lente-uitjes
  • 1 thl sesamzaad
  • 1 el fijngehakte munt
  • ½ thp gemalen komijn
  • 1 thl gedroogde chilivlokken

Bereiding

  1. Doe de roomyoghurt en kwark in een kom en roer ze door elkaar
  2. Verkruimel de schapenkaas en meng hem erdoorheen.
  3. Roer de olijfolie en het citroensap erdoorheen
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes
  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekepan
  6. Voeg de gehakte munt, lente-uitjes en het geroosterde sesamzaad toe aan de dip en roer alles goed door elkaar
  7. Breng op smaak met komijn en chilivlokken

Categorieën