Artisjokken-kikkererwtendip
Omschrijving
| Sausen/ dip/ 6-8 pers
| ± paar min
| gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr kikkererwten uit een potje, uitgelekt
- 3 artisjokharten, uit een potje, uitgelekt
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr zure room
- 60 gr yoghurt
- 2 el tahin (seasmpasta)
- ½ thl harissa (chilisaus)
- 1 thl versgeperst citroensap
- 2 el fijngehakte peterselie
- p&z
Bereiding
- Hak de kikkererwten en de artisjokharten grof en doe zein een hoge mengbeker.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook kort.
- Voeg de knoflook, zure room en yoghurt toe aan de kikkererwten en artisjokharten en pureer alles fijn met een staafmixer
- Roer de tahin, harissa, citroensap en de peterselie erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout
NOOT:
Humus van gedroogde kikkererwten
- Week 150 gr gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water.
- Giet ze af, doe ze samen met 2 l vers water i een pan en breng ze aan de kook
- Zet het vuru laag en laat ze ong 2 u sudderen, tot ze gaar zijn en openbarsten
- Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Schep de velletjes van de kikkererwten uit het wateroppervlak.
- Giet de kikkererwten daarna af en gebruik ze verder op dezelfde manier als de kikkererwten uit een potje