Kersenflappen met banketbakkersroom
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ 10 stuks
| ± 45 min
| 24Kitchen. chef: Rudolph van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Banketbakkersroom
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 35 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el bloem
Kersenvulling
- 100 g kersen (diepvries)
- 2 el
- Amarena kersen op siroop
- 1 el maïzena
- 8 plakjes bladerdeeg
kaneelsuiker
- 5 el kaneelsuiker
- 2 el suiker
Extra nodig
- deegroller
- water om te bestrijken
- bakpapier
- bakplaat
Bereiding
Banketbakkersroom
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg aan de kook.
- Roer de eidooiers met de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan, roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur ±3 minuten garen.
- Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
Kersenvulling
- Ontpit de kersen
- wente de kersen door de maïzena
- meng tenslotte de kersen door de banketbakkersroom
Kaneelsuiker
- Meng simpel weg de kaneelpoeder door de suiker
Kersenflappen
- Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Leg twee plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een groter vierkant.
- Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de kersenvulling in het hoekje.
- Klap het deeg dicht en druk goed aan met een vork.
- Bestrijk de bovenkant van de kersenflappen met water en bestrooi met kaneelsuiker.
- Leg de kersenflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 20 minuten goudbruin en gaar.