‘Oeuf en cocotte’ met grijze garnalen en rucola
Omschrijving
| Brunch/ lunch/ 4 pers
| 30 min
| 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 el. grijze garnalen
- 4 lente-uitjes
- 50 g rucola
- 0.5 plantje dille (vers)
- 4 eieren
- 8 el. lichte room
- 4 el. verse kaas
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
Bereiding
- Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Snij de rucola grof.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
- Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
- Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
- Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
- Bedek elk ei voorzichtig met 1 el. plattekaas.
- Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
- Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.
TIP
- Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm.
- Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood.
- Ook lekker als voorgerecht.
Voedingswaarde
Energie: 180 Kcal | Eiwitten: 13 gr | Vetten: 13 gr | Koolhydraten: 2,7 gr |