Frambozencrème
Eén van de variaties op de botercrème met banketbakkersroomOmschrijving
| gebak, creme’s/ topping’s
| ongeveer 10 a 15 min
| 24Kitchen, chef: Rudolph van Veen (Flamingocupcakes)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Banketbakkersroom, met frambozen
- 120 ml frambozenpuree
- 130 ml melk
- 2 eidooiers
- 50 g suiker
- 1 el bloem
- 250 g zachte boter
- 60 g poedersuiker
Bereiding
Banketbakkersroom, met frambozen
- Houd een scheutje frambozenpuree achter en breng de rest samen met de melk aan de kook.
- Roer de eidooiers los met het scheutje frambozenpuree, suiker en bloem.
- Meng een scheutje warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur ± 5 min.
- Schenk op een plaatje en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Botercrème
- Roomboter op kamertemperatuur luchtig kloppen met poedersuiker luchtig
- Voeg tenslotte de banketbakkersoom toe en roer tot een luchtige frambozencrème.
- Schep de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmondje.
- Nu kan je alles spuiten wat in je planning ligt, cupcakes, taarten…