Komkommer rolletjes met ham
Omschrijving
| Amuses/ groenten/ fruit/ 6 pers
| ongeveer 10 a 15 min
| onbekend.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 plakken gekookte achterham
- 6 plakken rauwe ham
- 1 komkommer
- honing-tijmsaus (flesje)
- 1 tomaat
Bereiding
- Snijd zes mooie plakken van de tomaat voor de garnering.
- Snijd 6 plakjejes van de komkommer voor de garnering (3 aan elk uiteinde).
- Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken met een groen randje van de komkommer.
- De eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt.
- Keer de komkommer halverwege om, zodat de plakken stevig blijven.
- Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad.
- Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham.
- Bestrijk de ham dun met honing-tijmsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen.
- Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast.
- Garneer de bordjes met een klein beetje honing-tijmsaus, een schijfje komkommer en een schijfje tomaat.
Tip: De rolletjes kunnen een paar uur tevoren worden gemaakt entot gebruik in de koelkast worden gezet