Rijkgevulde powerkoekjes om makkelijk mee te nemen
Omschrijving
| kleine koekjes| 12 porties
| ongeveer 50 min
| gezien bij 24Kitchen/ chef: Rudolph van Veen.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 grote Medjool dadels
- 20 g cashewnoten
- 120 g pindakaas
- 60 g zachte boter
- 60 g ahornsiroop
- 100 g havermoutvlokken
- 75 g pompoenpitten
Bereiding
- Snijd de dadels in stukjes. Hak de cashewnoten grof.
- Meng in een kom de pindakaas, boter en de ahornsiroop.
- Voeg de havermoutvlokken, 2/3 van de pompoenpitten en de cashewnoten toe en meng goed door.
- Meng als laatste de dadels kort door het deeg.
- Verpak het deeg in plasticolie.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
- Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.
- Verdeel het deeg met een lepel in 12 bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Druk de bolletjes met de hand iets platter tot een soort kleine burgertjes.
- Bestrooi de koekjes met de rest van de pompoenpitten.
- Bak de koekjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de koekjes volledig afkoelen.