Geroosterde bloemkool met pullet wilde zalm
Omschrijving
| Hoofdgerecht | bloemkool/ zalm |4 pers
| ongeveer 30 min
| Informatiekaartje Plus supermarkt/ januari 2021
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 stuks bloemkool
- 2 stuks rode uien
- 400 gram zalmfilets
- 1 stuk citroen
- 10 gram platte peterselie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 5 takjes munt
- 50 gram pistachenoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en snijd de rode ui in partjes.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool, was en snijd in grove stukken.
- Snijd de resterende bloemkool in kleine roosjes.
- Pel de pistachenootjes en hak grof.
- Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van de citroen.
- Verdeel de rode ui en de bloemkool (roosjes en bladeren) over een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met wat olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Haal van het vuur, laat even rusten en trek dan met behulp van een vork uiteen.
- Meng de geroosterde bloemkool en rode ui met de munt, de peterselie, het komijnpoeder en de citroenrasp.
- Verdeel de warme bloemkoolsalade over de borden, serveer de pulled zalm erbovenop en garneer met de pistachenootjes.
Voedingswaarde
Energie: 367 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 14 gr waarvan suikers: 9 gr |
Eiwitten: 29 gr | Vezels: 8 gr | Natrium: |