Bloemkoolroom met spekjes
Omschrijving
| Amuses/ groenten/ 4-6 pers
| ongeveer 25 min
| magazine Boodschappen nr 1 uit 2009
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 150 g bloemkool, in kleine roosjes
- 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
- 100 ml kookroom
- zout en versgemalen peper
- 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 4 kleine glaasjes
Bereiding
- Verwarm de margarine en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in ongeveer 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
- Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
- Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
- Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
- Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
- Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
- Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Tip:
- Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen.
- Vervang de bloemkool door broccoli.
Drankadvies
Wijn: |
De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kunt u eventueel rustig doordrinken bij bv een soep met balletjes. |
Bier: | — |