Geitenkaasrolletjes met sesam en abrikoos

Omschrijving

| Amuse met kaas en fruit/ 8 pers

| 20 min 

| Allerhande  nr 13, jaargang 2006

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepel sesamzaad
  • 75 g zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc)
  • 2 gedroogde abrikozen
  • grillpan

Bereiding

  1. Verhit de grillpan. Bestrijk het bosuitje met olie en gril het in 2-3 minuten rondom gaar. Snijd het groen in acht stukken.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord.
  3. Vorm van de geitenkaas een rolletje dat twee vingerbreedtes dik is. Rol dit rolletje door het sesamzaad en snijd het in acht plakjes.
  4. Leg acht eetlepels klaar. Snijd de abrikozen in reepjes. Leg op iedere lepel een plakje geitenkaas, wat reepjes abrikoos en een stukje bosui.

Categorieën