Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Romige zuurkool … | mijn receptenbundel

Romige zuurkool met krenten en spekreepjes

Omschrijving

| Amuses/ groenten/ 4 pers

| ongeveer 10 a 15 min

| onbekend – De Telegraaf ; Ramon Beuk

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels krenten
  • 1 eetlepel amandelsnippers
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 150 gram zuurkool

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
  3. Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
  4. Verhit een pan met een beetje olie.
  5. Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
  6. Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook.
  7. Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
  9. Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.

Categorieën