Courgette lasagna met rucola
Omschrijving
| Hoofdgerecht | 4 pers
| 30 min
| Winkelkaartje Plus, week 40, 2020
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stuks courgettes
- 1 stuk citroen
- 250 gram ricotta
- 250 gram mozzarella
- 600 gram Italiaanse roerbakgroente
- 490 gram pastasaus tomaat
- 2 eetlepels kappertjes
- 75 gram rucolamelange
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd dunne plakken van de courgetten in de lengte.
- Rasp de schil van de citroen en pers uit.
- Meng de schil en het sap van de citroen door de ricotta heen en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse groenten 5 min.
- Voeg de pastasaus en de kappertjes toe en laat voor een paar minuten pruttelen.
- Vet een ovenschaal in en bekleed met een dunne laag saus.
- Leg op de saus een laag courgette, vervolgd met een laag saus en een dun laagje ricotta.
- Herhaal dit totdat de schaal vol is en verdeel de mozzarella bovenop.
- Bak de courgette lasagne 20 min totdat de mozzarella goud gekleurd is.
- Snijd de lasagne in stukken, verdeel over 4 borden en serveer samen met rucola.
Tip: Garneer de rucola met pijnboompitten of walnoten.
Voedingswaarde
Energie: 476 Kcal | Vetten: 22 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 37 gr waarvan suikers: 34 gr |
Eiwitten: 29 gr | Vezels: 8 gr |