Makkelijk en gezond Kerstbrood
Omschrijving
| Feestelijk brood/ 8 a 10 pers
| 1 uur en 20 min
| 2020.12 – Feestelijke recepten 24Kitchen (R. van Veen)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Amandelspijs
- 150 gr amandelen
- 40 gr palmsuiker
- 1 limoen
- 1 ei
Brood
-
100 g rozijnen
-
1 winterpeen
-
2 appels
-
100 g gedroogde abrikozen
-
100 g gedroogde cranberry’s
-
25 g zonnebloempitten
-
2 el sesamzaad
-
2 el geraspte kokos
-
2 tl kaneelpoeder
-
250 g amandelmeel
-
1 el olijfolie
-
6 eieren
-
poedersuiker om te bestuiven
Extra nodig
- cakeblik, foodprocesser of staafmixer, hakmolentje
Bereiding
Amandelspijs
- Maal de amandelen fijn met de suiker
- Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp toe
- Voeg het sap van een halve limoen en het ei toe
Brood:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Kook de rozijnen voor 2 minuten (of wel 24 uur in koud water).
- Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de wortel en de appels.
- Meng de rasp van de wortel en de appels, abrikozen, rozijnen, cranberries, zonnebloempitten, sesamzaad, geraspte kokos, kaneelpoeder, amandelmeel, olijfolie en de eieren tot een beslag.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en vul met de helft van het beslag.
- Verdeel het amandelspijs in een baan over het midden over het beslag.
- Verdeel de rest van de beslag erover. Bak het brood in de oven in ± 50 min goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.