Omschrijving
| soepen, met vis | 4 pers
| 25 min
| Boodschappen magazine – nr 9 – sept 2020
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 venkelknollen; in stukjes, loof apart
- 1 grote aardappel; in blokjes
- 1 kleine prei; in ringen
- 700 cc visbouillon
- 125 cc kookroom
- 200 gr gerookte zalm; in reepjes
- 1 sinaasappel; dik geschild en in dunnen plakken
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de venkel, aardappel en prei in 2-3 min.
- Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes ± 15 min
- Pureer de soep en roer er de kookroom door
- Breng op smaak met peper en zout
- Meng de helft van de zalm door de soep en schep de soep in kommen
- Leg een plakje sinaasappel erin met daarop de rest van de zalm en wat venkelgroen
- Tip: Vervang de prei door 2 bosuitjes of venkelknollen zonder loof? Garneer de soep dan met basilicum of munt
Voedingswaarde
Energie: 270 Kcal | Vetten: 18 gr waarvan verz. vetzuren: 7 gr |
Koolhydraten: 11 gr |
Eiwitten: 14 gr | Vezels: 3 gr | Natrium: 33 mg |