Chocolade walnotencake

Omschrijving

 gebak| gebak | 12 pers

tijd | 20 min + 75 min oventijd

bron | herfst 2016, seizoenmagazine Plus

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr cacaopoeder
  • 75 gr walnoten, grof gehakt
  • 75 gr witte chocolade, in blokjes
  • ½ th gemalen kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 169 °C
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker toe een romige witte crème
  3. Klop er een voor een de eieren door
  4. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen
  5. Meng het bakmeel met de cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel.
  6. Klop tot een glad beslag.
  7. Spatel de noten door het chocoladebeslag
  8. Schep het beslag in de vorm en strijk glad
  9. Bak de cake in de voorverwarmd oven in 65-70 min gaar.
  10. Laat de cake circa 10 min in de vorm afkoelen
  11. Stort de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen
  12. Smelt ondertussen in een hittebestendig kom boven een pan heet water (au bain-marie) de witte chocolade.
  13. Laat de chocolade boven de cake open en neer met een lepel lopen zodat mooie strepen ontstaan.
  14. Bestrooi met de kaneel.
  15. Laat de witte chocolade weer afkoelen en hard worden

Voedingswaarde

  • 365 Kcal, 1535 kJ
  • 6 gr eiwit
  • 23 vet (waarvan verzadigd 12 gr)
  • 32 gr koolhydraten (waarvan 21 gr suikers)
  • 0,3 gr zout

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten