4 Seizoenen pizza

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vegetarisch | Pizza | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 20 g verse gist
  • 600 g bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt zout
  • Voor de garnering:
  • 100 g chorizo (in schijfjes)
  • 100 g champignon
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g gegrilde courgettes en aubergines (versmarkt)
  • 5 gemarineerde artisjokharten (versmarkt)
  • 2 eetl. olijventapenade naar keuze
  • 125 g mozzarella
  • 70 g geraspte kaas voor gratin
  • 6 ansjovisfilets in olie (versmarkt)
  • 325 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
  • Italiaanse kruidenmix (molen)
  • 1 koffiel. boter

Voorbereiding (10 min. + 30 min. rusten)

  • Los de gist op in 3 dl lauw water.
  • Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Giet er de olijfolie en de opgeloste gist bij.
  • Kneed het deeg stevig en maak een bolletje.
  • Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op een warme plaats (bv. in een voorverwarmde oven van 50 °C).
  • Snij intussen de champignons in plakjes, de lente-uitjes in ringetjes en de uitgelekte artisjokharten in stukken.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
  • Snij de mozzarella in fijne schijven.

Bereiding (15 min. + 40 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoek van ± 30 bij 40 cm.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met 1 koffifiel. boter.
  4. Leg het deeg erop en bedek het met de kerstomatensalsa, tot ongeveer 1 cm van de rand.
  5. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
  6. Garneer een kwart van de pizza met de olijventapenade, de champignons en de lente-uitjes.
  7. Versier een ander kwart met de artisjokharten, de chorizo en de geraspte kaas.
  8. Leg de paprikareepjes en de ansjovis op het 3de kwart van de pizza.
  9. Bedek het laatste kwart met de sneetjes aubergine en courgette, en met de mozzarella.
  10. Zet de pizza ± 40 min. in de voorverwarmde oven

Drankadvies:

Bier: Maes, Pilsbier
Wijn: Salice Salentino D.O.C., Masseria del Fauno, Puglia – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 1052 kcal
  • Eiwitten: 37.8 g
  • Vetten: 46.9 g
  • Koolhydraten: 118.7 g