Omschrijving:
Hoofdgerecht | Vegetarisch | Pizza | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 20 g verse gist
- 600 g bloem
- 2 eetl. olijfolie
- 1 mespunt zout
- Voor de garnering:
- 100 g chorizo (in schijfjes)
- 100 g champignon
- 1 gele paprika
- 2 lente-uitjes
- 150 g gegrilde courgettes en aubergines (versmarkt)
- 5 gemarineerde artisjokharten (versmarkt)
- 2 eetl. olijventapenade naar keuze
- 125 g mozzarella
- 70 g geraspte kaas voor gratin
- 6 ansjovisfilets in olie (versmarkt)
- 325 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
- Italiaanse kruidenmix (molen)
- 1 koffiel. boter
Voorbereiding (10 min. + 30 min. rusten)
- Los de gist op in 3 dl lauw water.
- Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Giet er de olijfolie en de opgeloste gist bij.
- Kneed het deeg stevig en maak een bolletje.
- Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op een warme plaats (bv. in een voorverwarmde oven van 50 °C).
- Snij intussen de champignons in plakjes, de lente-uitjes in ringetjes en de uitgelekte artisjokharten in stukken.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
- Snij de mozzarella in fijne schijven.
Bereiding (15 min. + 40 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoek van ± 30 bij 40 cm.
- Bedek een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met 1 koffifiel. boter.
- Leg het deeg erop en bedek het met de kerstomatensalsa, tot ongeveer 1 cm van de rand.
- Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
- Garneer een kwart van de pizza met de olijventapenade, de champignons en de lente-uitjes.
- Versier een ander kwart met de artisjokharten, de chorizo en de geraspte kaas.
- Leg de paprikareepjes en de ansjovis op het 3de kwart van de pizza.
- Bedek het laatste kwart met de sneetjes aubergine en courgette, en met de mozzarella.
- Zet de pizza ± 40 min. in de voorverwarmde oven
Drankadvies:
Bier: Maes, Pilsbier
Wijn: Salice Salentino D.O.C., Masseria del Fauno, Puglia – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 1052 kcal
- Eiwitten: 37.8 g
- Vetten: 46.9 g
- Koolhydraten: 118.7 g