4 Seizoenen pizza

Vier Seizoenen Pizza

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ pizza/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder;  Alle smaken van Italië

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 20 g verse gist
  • 600 g bloem
  • 2 el. olijfolie
  • 1 mespunt zout

Voor het garnering

  • 100 g chorizo (in schijfjes)
  • 100 g champignon
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g gegrilde courgettes en aubergines
  • 5 gemarineerde artisjokharten
  • 2 el. olijven tapenade naar keuze
  • 125 g mozzarella
  • 70 g geraspte kaas voor gratin
  • 6 ansjovisfilets in olie  
  • 325 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
  • Italiaanse kruidenmix (molen)
  • 1 klp. boter

Bereiding

Voorbereiding (10 min + 30 min rusten)
  1. Los de gist op in 3 dl lauw water.
  2. Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Giet er de olijfolie en de opgeloste gist bij.
  3. Kneed het deeg stevig en maak een bolletje.
  4. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op een warme plaats (bv. in een voorverwarmde oven van 50 °C).
  5. Snij intussen de champignons in plakjes, de lente-uitjes in ringetjes en de uitgelekte artisjokharten in stukken.
  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
  7. Snij de mozzarella in fijne schijven.
Bereiding (15 min + 40 min in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoek van ± 30 bij 40 cm.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met 1 klp. boter.
  4. Leg het deeg erop en bedek het met de kerstomatensalsa, tot ongeveer 1 cm van de rand.
  5. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
  6. Garneer een kwart van de pizza met de olijven tapenade, de champignons en de lente-uitjes.
  7. Versier een ander kwart met de artisjokharten, de chorizo en de geraspte kaas.
  8. Leg de paprikareepjes en de ansjovis op het 3de kwart van de pizza.
  9. Bedek het laatste kwart met de sneetjes aubergine en courgette, en met de mozzarella.
  10. Zet de pizza ± 40 min. in de voorverwarmde oven
Drankadvies
Wijn:

Salice Salentino D.O.C., Masseria del Fauno, Puglia – Italië

Bier: Maes, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 1052 Kcal Eiwitten: 37,8 gr Vetten: 46,9 gr Koolhydraten: 118,7 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten