Zandboterkoekjes

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | taartbodems 
Bereidingstijd: 40 min
Bron: onbekend

Ingrediënten:

  • voor ong. 100 koekjes of 1 kg koekjes
  • 500 gr gewone (patent) bloem
  • 250 gr bakboter (pakje blueband, geen vloeibare boter!)
  • 200 gr fijne suiker
  • 1 (heel) ei

Bereidingswijze:

  1. strooi de bloem op tafel
  2. suiker eronder verdelen
  3. kuiltje maken
  4. licht geklutst ei in kuiltje brengen
  5. de boter (op kamertemperatuur) in blokjes erover verdelen
  6. kneden tot vast deeg
  7. even laten ruisten (ong ½ u in koelkast)
  8. uitrollen tot gewenste dikte
  9. koekjes uitsteken met vormpjes (of met de hand)
  10. bakken: 10 min in voorverwarmde over op 200 graden)

Versieren:

  • vóór ‘t bakken met rozijntjes of geconfijt fruit
  • ná ‘t bakken met gesmolten chocolade – of –
  • ná ‘t bakken met suikerglazuur

Geschikt voor: 

Taartbodems of kleine koekjes (met vormpjes)

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten