Zandboterkoekjes

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | taartbodems 
Bereidingstijd: 40 min
Bron: onbekend

Ingrediënten:

  • voor ong. 100 koekjes of 1 kg koekjes
  • 500 gr gewone (patent) bloem
  • 250 gr bakboter (pakje blueband, geen vloeibare boter!)
  • 200 gr fijne suiker
  • 1 (heel) ei

Bereidingswijze:

  1. strooi de bloem op tafel
  2. suiker eronder verdelen
  3. kuiltje maken
  4. licht geklutst ei in kuiltje brengen
  5. de boter (op kamertemperatuur) in blokjes erover verdelen
  6. kneden tot vast deeg
  7. even laten ruisten (ong ½ u in koelkast)
  8. uitrollen tot gewenste dikte
  9. koekjes uitsteken met vormpjes (of met de hand)
  10. bakken: 10 min in voorverwarmde over op 200 graden)

Versieren:

  • vóór ‘t bakken met rozijntjes of geconfijt fruit
  • ná ‘t bakken met gesmolten chocolade – of –
  • ná ‘t bakken met suikerglazuur

Geschikt voor: 

Taartbodems of kleine koekjes (met vormpjes)