Venkel salade
Omschrijving
| Voor bij de lunch of hoofdgerecht | 4 pers
| 15 min
| A. Vogel, gezonde recepten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten
- 2 venkelknollen
- 2 sinaasappelen
- 150 gram veldsla
- 60 gram walnoten
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eetlepels olijfolie
- optioneel: 4 sneetjes speltbrood
Kruidenmix
- 2 theelepels Herbamare® Original
- 1 theelepel gemalen mosterdzaad
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel laurier
Bereiding
- Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen af.
- Snijd de venkelknollen vervolgens in hele dunne plakjes.
- Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes.
- Hak de walnoten grof.
- Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
- Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij.
- Verdeel hier de dressing over.
- Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood