Venkelsalade

Omschrijving

| voor bij de lunch of hoofdgerecht, 4 pers

| 15 min

| A. Vogel, gezonde recepten

Ingrediënten

Venkelsalade met sinaasappel, veldsla en walnoten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappelen
  • 150 gram veldsla
  • 60 gram walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • optioneel: 4 sneetjes speltbrood

Kruidenmix

  • 2 theelepels Herbamare® Original
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel laurier

Bereiding

  1. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen af.
  2. Snijd de venkelknollen vervolgens in hele dunne plakjes.
  3. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing.
  6. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  7. Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
  8. Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij.
  9. Verdeel hier de dressing over.
  10. Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten