Trifle met nectarine en zandkoekjes

Omschrijving

Dessert | fruit | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders

Ingrediënten

  • 3 nectarines
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 1 el. boter
  • 8 zandkoekjes
  • 3 el. suiker
  • 2 el. abrikozenlikeur

 Voorbereiding (10 min.)

  • Ontpit de nectarines en snij elk in 8 partjes.
  • Scheid de eiwitten van de eidooiers.
  • Verkruimel de zandkoekjes in grove stukken.

Bereiding (20 min.)

  1. Smelt de boter in een steelpannetje.
  2. Doe er de partjes nectarine, de likeur en 1 el. suiker bij.
  3. Stoof enkele min. tot het fruit zacht is en laat lichtjes afkoelen.
  4. Klop intussen de eidooiers op met de rest van de suiker tot een wit en luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
  5. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  6. Verdeel de helft van de verkruimelde zandkoekjes over glazen.
  7. Schep er een laagje mascarpone en een laagje fruit op.
  8. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje fruit.

Voedingswaarde

  • Energie: 652 kcal
  • Eiwitten: 8.7 g
  • Vetten: 46 g
  • Koolhydraten: 47 g