Trifle met nectarine en zandkoekjes
Omschrijving
Dessert | fruit | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders
Ingrediënten
- 3 nectarines
- 250 g mascarpone
- 2 eieren
- 1 el. boter
- 8 zandkoekjes
- 3 el. suiker
- 2 el. abrikozenlikeur
Voorbereiding (10 min.)
- Ontpit de nectarines en snij elk in 8 partjes.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers.
- Verkruimel de zandkoekjes in grove stukken.
Bereiding (20 min.)
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Doe er de partjes nectarine, de likeur en 1 el. suiker bij.
- Stoof enkele min. tot het fruit zacht is en laat lichtjes afkoelen.
- Klop intussen de eidooiers op met de rest van de suiker tot een wit en luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het mascarponemengsel.
- Verdeel de helft van de verkruimelde zandkoekjes over glazen.
- Schep er een laagje mascarpone en een laagje fruit op.
- Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje fruit.
Voedingswaarde
- Energie: 652 kcal
- Eiwitten: 8.7 g
- Vetten: 46 g
- Koolhydraten: 47 g