Omschrijving:
Hoofdgerecht | Pasta | 8 personen
Bereidingstijd: nog 30 min
Bron: familierecept
Ingrediënten:
- 1 kg varkensgehakt
- 1 ui
- 2 bakjes (250 gr) verse champignons
- 1 kg wortelen
- Blik: gepelde tomatenblokjes met basilicum
- Basis spaghettisaus (bvb Napolitane)
- Cayennepeper, loempiasaus, Sweet Chili saus
- Zakje knor spaghettikruiden
Bereidingswijze:
- Varkensgebraad kruiden met gehaktkruiden en los rullen in een grote braadpan (hapjespan)
- Neem een aparte braadpan om fijngesneden uitje te stoven, bij het gehakt mengen
- In deze pan, de gesneden champignons aanstoven en bij het gehakt mengen
- In deze pan, de gesneden wortelen aanstoven en bij het gehakt mengen
- In deze pan, de basis spaghettisaus zachtjes opwarmen met het zakje knorr spaghettikruiden. Na 3 min zachtjes doorkoken, bij het gehaktmengsel toevoegen
- Geheel kruiden met cayennepeper, loempia saus en Sweet Chili Saus
Tip:
- Deze saus zou gevarieerd kunnen worden door bv nog fijngesneden paprika toe te voegen
- Deze saus kan gebruikt worden voor spaghetti of als vulling bij een aperitiefhapje.
- Deze saus kan makkelijk in porties in de vriezer bewaard worden.