Scampigratin broccoli

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2017.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker

Ingrediënten

  • 20 rauwe, gepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 0.33 plantje bieslook (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g mascarpone
  • 60 g geraspte oude Italiaanse kaas
  • 1 dl room
  • 2 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding (ontdooien + 25 min. + 25 min. in de oven)

  1. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes.
  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van ½ cm
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.
  10. Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook.
  11. Kruid met peper en zout.
  12. Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  13. Bak de scampigratins ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Drankadvies

Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Wijn: Le Peyrat Blanc, A.O.P. Graves

Voedingswaarde

Energie: 380 kcal
Eiwitten: 21.7 g
Vetten: 30.3 g
Koolhydraten: 5 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten