Romige tomatensoep

Omschrijving:

 | Soepen | 6 personen
 | Bereidingstijd: ong 30 min
 | Bron: buitenleven magazine, juli-aug 2011

Ingrediënten:

  • 1,5 kg tomaten
  • Halve kleine ui
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 450 ml melk
  • Zout en zwarte peper
  • 300 ml room (halfvol)
  • Basilicum 

Bereidingswijze:

  1. Prik alle tomaten een paar keer in met de punt van een scherp mesje.
  2. Leg ze in een grote kom en overgiet ze met kokend water.
  3. Laat ze zo’n 1 a 2 min staan. Giet ze af, laat ze een beetje afkoelen en ontvel ze.
  4. Snij ze in stukken en verwijder de steelaanzetten.
  5. Bak in een grote pan de fijngesneden ui in ong. 5 minuten glazig in de boter.
  6. Strooi de bloem erover, meng goed door elkaar en verwarm dit mengsel 2 min.
  7. Klop er geleidelijk de melk door en blijf kloppen tot je een gebonden saus krijgt.
  8. Voeg de tomaten en het uitgelopen sap toe, verwarm tot het kookpunt, draai direct het vuur laag en zaat ze op laag vuur in 10 min gaar koken.
  9. Pureer de soep in de blender of keukenmachine en schenk hem terug in de pan.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de room erdoor.
  11. Laat goed doorwarmen zonder te laten koken.
  12. Serveer de soep met een beetje basilicum