Lamskroon

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Lamsvlees | Grill/ oven/ bbq | 4 a 6 personen
Bereidingstijd: ong. 30 min
Bron: 2014.06.14 – reclamefolder Karwij bouwmarkt

Ingrediënten:

  • 4 st lamskroontjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • Oregano, rozemarijn, munt, eventueel bonenkruid
  • 1 thlp knoflookpeder (of teentjes knoflook)
  • 1 citroen

Bereiding:

  1. Bereid/marineer de lamskroontjes een dag op voorhand.
  2. Hak de knoflookteentjes fijn en meng met de olijfolie, de kruiden, de mosterd en het sap van een citroen.
  3. Smeer de lamskroontjes in met het mengsel, en laat een dag rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de lamskronen in het midden van de oven en gaar ongeveer 15 minuten. Vervolgens afbakken onder de grillstand gedurende nog 15 min. (keer regelmatig om). Als het goed is moet je een rosé gebakken lamskroon hebbben.
  5. Gebruik je een bbq/grill buiten en heb je hierbij een deksel op de bbq: Leg de lamskronen op de grill onder gesloten deksel in een voorverwarmde bbq/grill van ong. 200°C en laat ze eveneens 15 min garen. Daarna met open deksel voor een perfect rosé gebakken lamskroon

Serveertip:

Lekker in combinatie met pittig Turks brood of gewoon met frietjes.