Gevulde tomaatjes met quinoa

Omschrijving

| Hapjes | groenten | 10 hapjes

| 30 min voorbereiding + 10 a 15 min in de oven

| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 5 ontpitte groene olijven
  • 20 g geraspte mozzarella
  • 50 g quinoa
  • 1 el. pijnboompitten
  • 0.25 kfl. oregano (gedroogd), peper en zout

Bereiding

  1. Snij de hoedjes van de kerstomaten.
  2. Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit en zet opzij.
  3. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  4. Kook de quinoa, het vruchtvlees en de pitjes van de kerstomaten en de oregano 20 min. gaar in lichtgezouten water.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Snij intussen de olijven in fijne stukjes.
  7. Roer de olijven, de pijnboompitten en de mozzarella onder de quinoa.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Vul de kerstomaten met de quinoavulling.
  10. Bedek met het hoedje van de kerstomaten en zet vast met een cocktailprikker.
  11. Schik de gevulde kerstomaten in een ovenschaal en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.