Omschrijving
Fruitige couscous met halloumi
| hoofdgerecht, 4 pers
| een klein uurtje
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 granaatappelen
- 1 citroenen (enkel het sap)
- 1 plantje platte peterselie
- 1 plantje verse munt
- 1 rode ui
- 250 gr halloumi (Cypriotische kaas, is een soort geitenkaas)
- 300 gr couscous (tarwegriesmeel)
- 1 el bloem
- 2 el pistachenoten
- 2 el zachte veenbessen
- 6 el olijfolie
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
- Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
- Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
- Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
- Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.
Bereiding (30 min)
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui 10 min. glazig.
- Verhit 2 el. olijfolie in een derde pan en bak de halloumischijfjes aan beide kanten goudbruin.
- Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
- Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 el. olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Afwerking: werk de salade af met de granaatappelpitjes enleg er de gebakken halloumischijfje op
Dranksuggestie
Bier: Brugs witbier
Wijn: Domani de Tamary Les Terrasses A.O.P. Côtes de Provence
Voedingswaarde
Energie: 721 Kcal
Vetten: 33.9 g
Eiwtten: 27.9 g
Koolhydraten: 73.2 g