Fruitige couscous met halloumi

Omschrijving

| hoofdgerecht, 4 pers

| een klein uurtje

| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 granaatappelen
  • 1 citroenen (enkel het sap)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje verse munt
  • 1 rode ui
  • 250 gr halloumi (Cypriotische kaas, is een soort geitenkaas)
  • 300 gr couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 el bloem
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el zachte veenbessen
  • 6 el olijfolie
  • zwarte peper (molen) en zout

Bereiding

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

  1. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
  2. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
  3. Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
  4. Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
  5. Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
  6. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  7. Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.

Bereiding (30 min)

  1. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit intussen 1 el. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui 10 min. glazig.
  3. Verhit 2 el. olijfolie in een derde pan en bak de halloumischijfjes aan beide kanten goudbruin.
  4. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten.
  6. Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 el. olijfolie.
  7. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Afwerking: werk de salade af met de granaatappelpitjes enleg er de gebakken halloumischijfje op

Dranksuggestie

Bier: Brugs witbier

Wijn: Domani de Tamary Les Terrasses A.O.P. Côtes de Provence

Voedingswaarde

Energie: 721 Kcal

Vetten: 33.9 g

Eiwtten: 27.9 g

Koolhydraten: 73.2 g