Broccoli cremesoep met een Focaccia

Omschrijving:

Soepen | Dieet | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 20-25 min
Bron: Reclamefolder Lidl december 2013

Ingrediënten:

  • 750 gr broccoli in kleine roosjes
  • 1 flesje kookroom light (lenessa)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokejs (groente)
  • 1 uit

Voor de mini focaccia:

  • ovenbroodjes (6-pak Rivercote)
  • Cheddar ligt smeltkaas (linessa)
  • Pesto
  • Een bakje cherrytomaatjes
  • Light boter (linessa)

Bereidingswijze:

  1. Breng 1,5 ltr water aan de kook. Verwarm een koekenpan en laat hierin de gesneden uit en knoflook zachtjes fruiten.
  2. Zodra het water kookt, de broccoliroosjes en de bouillonblokjes toevoegen en dit zachtjes laten doorkoken tot de broccoli gaar is.
  3. Roer vervolgens de ui, de kookroom en de knoflook door de soep.
  4. Haal tenslotte de pan van het vuur en pureer het groenten mengsel met een staafmixer.

Voor de mini focaccia:

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snij de ovenbroodjes horizontaal door midden en smeer ze in met een dun laagje light boter.
  2. Leg vervolgens de gesneden tomaatjes op het broodje en smeer deze in met pesto.
  3. Maak het broodje af door reepjes kaas over de pesto heen te leggen. Bak de broodjes in 8 – 10 min op 180-200 graden af.

Voedingswaarde:

  • energie: 361 kcal
  • eiwitten: 14 gr
  • koolhydraten: 55 gr
  • vetten: 4 gr