Roodbaars met notenboter op bedje van courgette

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilet (diepvries of vers)
  • 3 courgettes
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl room
  • 2 el boter (kamertemperatuur)
  • 3 el cashewnoten
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • ½ blok visbouillon
  • Nootmuskaat, p&z

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en lepel er de zaadlijsten uit.
  2. Snij de courgettes in kleine blokjes van max 0,5 cm
  3. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in en plastic zakje stopt er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng er 1 el zachte boter onder
  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C
  6. Kook de aardappelen 25 min gaar in licht gezouten water.
  7. Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat p&z
  8. Roer er tot slot de mosterd onder
  9. Schep intussen de courgetteblokjes in een ovenschaal en verkruimel er het blokje visbouillon over. Giet er 1,5 dl room over en leg er de visfilets bovenop.
  10. Besmeer de vis met de notenboter en kruid met p&z
  11. Bak 15 á 20 min in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de vis

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email