Roodbaars met kruidensaus en tomaten uit de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| alles bij elkaar een klein uurtje

| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g roodbaarsfilets (diepvries)
  • 3 takjes groene selder
  • 150 g kruidenkaas
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 bolletje kervel (diepvries)
  • 1 el. dragon (vers, gesnipperd)
  • 1 el. peterselie (vers, gesnipperd)
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 1 el. boter
  • 3 eidooiers
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snij de selder in heel kleine stukjes en hak de sjalotten fijn.
  3. Laat de kervel ontdooien.
  4. Snipper de dragon en de peterselie fijn.
  5. Meng 1 el. boter met het paneermeel.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Bestrijk een ruime ovenschaal met 1 el. boter.
  8. Verdeel er de sjalotten en de stukjes selder over. Kruid met peper en zout.
  9. Bestrijk de roodbaarsfilets met de kruidenkaas en schik ze op de groenten.
  10. Giet de witte wijn en het citroensap in de ovenschaal (laat nog een beetje citroensap over).
  11. Dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
  13. Snij de tomaten middendoor en verdeel de boter met paneermeel over de halve tomaten.
  14. Kruid met peper en zout.
  15. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. mee in de oven.
  16. Haal de roodbaarsfilets uit de ovenschaal en hou ze warm.
  17. Giet het kookvocht in een kookpot en voeg de dragon, de peterselie en de kervel toe.
  18. Klop er de eidooiers stevig onder.
  19. Breng al roerend tot tegen het kookpunt (laat niet koken), tot de saus licht gebonden is.
  20. Breng op smaak met de rest van het citroensap.
  21. Afwerking: Laat de saus over de roodbaasfilets en geef er de tomaten en de gekookte aardappelen bij
Aanpassing voor baby en peuters:
  1. Schil 100 g aardappelen en snij in stukken. Snij 80 g groene selder in blokjes en 1/2 tomaat in stukjes.
  2. Kook de aardappelen 20 min. gaar in een bodempje water samen met de blokjes selder.
  3. Voeg na 15 min. de tomaten en 25 g roodbaarsfilet toe.
  4. Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
Drankadvies
Wijn: Bourgogne A.O.P., ‘Château de Dracy’ Pinot Noir, Albert Bichot
Bier: Postel Tripel, Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 590 Kcal Eiwitten: 36,4 gr Vetten: 25,3 gr Koolhydraten: 41,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email