Grieks komkommerslaatje met dille

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 25 min

| 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 250 gr kerstomaten
  • ½ citroen
  • 1 plantje dille
  • 200 gr feta
  • 2 el kappertjes (bokaal)
  • 3 el olijfolie extra vièrge
  • 1 el witte wijnazijn
  • Zwarte peper, zout

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in boogjes van ½ cm dik.
  2. snij de kerstomaten in 2
  3. pers de halve citroen uit
  4. snipper de dille fijn
  5. meng de stukjes komkommer met de halve kerstomaten, de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde dille
  6. maak de vinaigrette: meng de witte wijnazijn met het citroensap en de olijfolie en giet over het komkommerslaatje
  7. verkruimel er de feta over en kruid naar smaak met zwarte p&z
Drankadvies
Wijn:

D.O.C. Rioja, Spanje

Bier: El Cota wit
Voedingswaarde
Energie: 218 Kcal Eiwitten: 9 gr Vetten: 18,6 gr Koolhydraten: 3,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email