Gemarineerde mozzarella met basilicum en prosciutto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 6 pers

| ± 10 a 15 min

| 2011. juli-aug – Buitenleven magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 bolletjes mozzarella
  • Klein bosje basilicum
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
  • Snuf chilivlokken
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  1. laat de bolletjes mozzarella uitlekken en scheur ze in grove stukken en doe ze in een kom
  2. scheur de basilicum in flinters en rasp de citroenschil.
  3. voeg met de olijfolie, chilivlokken en flinke snufjes zout e npeper toe aan de mozzarella.
  4. schep alles goed om en laat een nachtje marineren in de koelkast zodat de aroma’s goed kunnen intrekken.
  5. neem de salade een paar uur voor je hem wilt serveren uit de koelkast.
  6. schep op de elk bord een paar plakjes parmaham.
  7. verdeel hierover de mozzarella salade en strooi er nog wat basilicumblaadjes over.
  8. geef hierbij brood, bij voorkeur focaccia.
  9. ter variatie kun je de gemarineerde mozzarella ook verwerken in een salade met tomaten, basilicum en artisjokharten.
Tip

Maak dit een dag tevoren klaar, smaak dan nog lekkerder.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email