Fetahapje met rode en gele paprika en tomaat

Omschrijving

| Aperitiefhapje/ met fetakaas, met groenten/ 

| ± 10 a 15 min

| gekregen, onbekende afkomst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ¼ groene paprika
  • ¼ gele paprika
  • 1 tomaat
  • 100 gr fetakaas
  • ½ dl olie
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 doosje cups                                     
  • Enkele blaadjes ijsbergsla

NB: indien je feta in olie gebruikt, dan geen olie en azijn gebruiken

Bereiding

  1. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten, snij in kleine blokjes, blancheer ze in gezouten water, verfris daarna in koud water en laat uitlekken
  2. Pel de tomaat, ontpit ze en snij ze daarna in kleine blokjes
  3. Snij de kaas in kleine blokjes
  4. Meng de tomaat- en de paprikablokjes, de olie, de azijn, de kaas en de kruiden en laat dit 15 min marineren
  5. Was de blaadjes sla, droog ze, versnipper in reepjes
  6. Vul de cupjes met de sla en het mengsel

NB: i.p.v. cupjes kan je ook rondjes snijden, met bv een borrelglaasje, uit een paar sneden oud brood en even roosteren

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email