Biefstuk met sperzieboontjes en een melksausje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 25 min

| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 stukken biefstuk
  • 300 gr fijne sperzieboontjes
  • 300 gr boterbonen
  • 1 ui
  • 5 dl melk
  • 2 el boter
  • nootmuskaat, p&z
  • 1 el instant sausbinder

Bereiding

  1. Uitje snipperen
  2. Breng licht gezouten water aan de kook en laat de sperziebonen en boterbonen 5 a 10 min garen. Giet af en laat de boontjes uitlekken
  3. Laat in dezelfde kookpan 1 el boter smelten en bak de ui glazig
  4. Giet de melk over de uitjes, laat opwarmen en bind met de instant sausbinder.
  5. Voeg de sperzieboontjes en boterboontjes toe en hou warm.
  6. Kruid naar smaak met de nootmuskaat, p&z
  7. Laat 1 el boter smelten in een braadpan en bak het vlees 2 min aan elk kant op een hevig vuur.
  8. Kruid naar smaak met peper en zout.
  9. Verlaag het vuur en laat verder garen naar smaak (saignant of á point)
  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  11. Doe 1,5 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los.
  12. Bind eventueel met wat instant sausbinder en kruid naar smaak met peper en zout
  13. Verdeel het vlees over de borden en geef er de boontjes bij met wat saus.
  14. Lepel de vleessaus over het vlees en serveer het met natuuraardappelen of kroketten
Drankadvies
Wijn:

Château St. Martin A.C. Côtes du Roussillon

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 388 Kcal Eiwitten: 55,4 gr Vetten: 12,3 gr Koolhydraten: 14,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email